fistula

فیستول چیست؟ علت و علائم فیستول مقعد+ نحوه پیشگیری

در ادامه در درمان تهران به شما خواهیم گفت فیستول چیست؟ چه علت و علائمی دارد و به بررسی بیشتر این بیماری می پردازیم.

فیستول مقعدی از بیماری های عفونی ناحیه نشیمنگاهی و یک تونل است که دو بخش بدن را به هم متصل می کند. معمولاً این بیماری را با آبسه مقعد اشتباه میگیرند. فیستول و آبسه دو بیمار متمایز هستند. البته در اغلب موارد علت فیستول، آبسه مقعدی است.

بهترین راه قطعی برای درمان این بیماری لیزر است. لیزر سرپایی، بدون درد یا خونریزی فیستول را از بین می برد.

بیشتر بخوانید : درمان فیستول با لیزر

مشاوره رایگان با پزشک

برای ارتباط با پزشک و مشاوره رایگان تشخیص و درمان به شماره در واتساپ پیام دهید.

فیستول مقعدی چیست؟

بیماری فیستول (anal fistula) یا ناسور به مسیر، تونل یا ارتباط غیر طبیعی میان دو عضو از بدن که در حالت طبیعی باید از هم جدا باشند، گفته میشود.

به نقل از www.nhs.uk :فیستول چیست؟ منظور از فیستول آنال یا مقعد، ایجاد یک راه یا ارتباطی یا مسیر میان بخشی از روده (معمولاً راست روده) با پوست اطراف مقعد است. نقطه ابتدایی این تونل روده است و با گذر از عضلات مقعدی، نقطه انتهایی آن به پوست اطراف مقعد می رسد.

اجزای بدن در حالت عادی کاملاً مجزا از هم هستند، وقتی این ارتباط ایجاد میشود، ممکن است بافت های بدن نتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند.بنابراین این ارتباط غیر طبیعی بیماری است و باید هر چه سریع تر برطرف شود. در غیر این صورت عوارض شدیدتری برای بیمار ایجاد میشود.

بیشتر بخوانید : عکس فیستول مقعدی + تصاویر واقعی قبل و بعد از جراحی

فیلم فیستول مقعدی

مشاهده این ویدئو می تواند به شما در آشنایی سریع تر با این بیماری کمک نماید. پس مشاهده آن را از دست ندهید.

علت فیستول

فیستول علت های مختلفی دارد. اما مهمترین آن آبسه مقعدی است. در حالت طبیعی غده هایی در اطراف روده وجود دارد. این غده ها موادی ترشح می کنند که نقش بسزایی در سلامت بدن ایفا می کنند. اگر به هر دلیلی خروجی این غدد مسدود شود، آبسه تشکیل می شود. آبسه تجمع چرک و عفونت است.

بیشتر بخوانید : علت آبسه مقعدی چیست ؟ علائم و درمان خانگی و لیزر

اگر بیمار نسبت به درمان آبسه بی تفاوت باشد و یا عفونت آن به طور کامل تخلیه نشود، ممکن است پیشروی عفونت به ایجاد فیستول بیانجامد. از دیگر علل کمتر شایع ایجاد این بیماری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

علائم فیستول مقعدی چیست؟

با تشکیل فیستول یک زخم به شکل یک مجرای (سوراخ) روی پوست قابل مشاهده است. ممکن است، تشخیص این مجرای برای بیماران مشکل باشد، زیرا معمولاً ورودی فیستول با عفونت پوشانده میشود. پزشک برای تشخیص مجبور میشود، این عفونت را حذف نماید.

دیگر نشانه هایی که همراه با این زخم وجود دارند، عبارتند از :

  • درد مقعد (احساس درد همراه با دفع مدفوع تشدید میشود.)
  • خونریزی یا ترشحات خون آبه ای
  • خروج ترشحات چرکی و خونی
  • ایجاد برجستگی و تورم در اطراف مقعد
  • التهاب و قرمزی اطراف مقعد
  • آبسه های مکرر (آبسه از هم علل و هم علائم این بیماری به شمار می رود.)
  • سوزش و خارش
  • تغییر رنگ پوست اطراف مقعد
  • بوی بد مقعد
  • تخلیه مدفوع از زخم

از تخلیه خودسرانه عفونت آبسه پرهیز کنید. در برخی موارد آبسه فیستول خود به خود تخلیه میشود و بعد از آن درد بیماران از بین می رود، اما این به معنی درمان فیستول نیست! زیرا در واقع مجرای بیماری هنوز پابرجاست. این بیماران نباید به دلیل از بین رفتن عفونت در درمان تعلل کنند. زیرا بعد از مدتی کوتاه عفونت شدیدتر از مرتبه قبل عود خواهد کرد.

ارتباط با مرکز درمان تهران

اگر در تشخیص علائم این بیماری دچار مشکل شده اید، می توانید از طریق این شماره واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

افراد در معرض خطر

این بیماری ممکن است در هر شخص و هر سن و سالی ایجاد شود. اما با این حال آمار ها نشان داده این بیماری در بین افراد بین 30 تا 50 سال شایع تر است. همچنین بیماریهای زمینه ای و عفونت در بدن می تواند ریسک ابتلا به آن را افزایش دهد.

گروهی دیگر از افرادی که در معرض خطر فیستول مقعد قرار دارند، افرادی هستند که روابط جنسی متعدد با افراد مختلف را تجربه می کنند. زیرا یکی از مهمترین علل این بیماری های مقاربتی است که در طی روابط جنسی منتقل می‌شود.

مهمترین افراد که در معرض خطر این بیماری قرار دارند، مبتلایان به آبسه مقعدی هستند. تقریبا از هر 2 نفر مبتلا به آبسه یک نفر به فیستول دچار میشود.

انواع فیستول مقعد(fistula)

انواع فیستول مقعد

بسته به اینکه مسیر فیستول از کدام بخش بدن عبور کرده است، این بیماری به انواع زیر تقسیم میشود:

  • اکسترا اسفنکتریک : در این نوع مسیر از راست روده (به سمت پایین حرکت کرده) شروع شده و انتهای آن به پوست اطراف مقعد امتداد می یابد.
  • سوپر اسفنکتریک : در این نوع مسیر بیماری از مابین اسفنکتر داخلی و خارجی شروع شده و به سمت بالا گسترش می یابد و در نزدیکی دریچه مقعد به پایان می رسد.
  • ترانس اسفنکتریک : این نوع از مابین اسفنکتر داخلی و خارجی شروع شده و مجرای با عبور از اسفنکتر خارجی به پوست اطراف ناحیه مقعدی می رسد.
  • اینتر اسفنکتریک : آغاز این نوع مابین اسفنکتر داخلی و خارجی است. ولی این بار مسیر از اسفنکتر داخلی عبور کرده و در نزدیکی دریچه مقعد به پایان می رسد.
  • زیر مخاطی : این بیماری سطحی است و از مخاط مقعد عبور میکند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت تجمع عفونت زیر پوست اطراف مقعد و یا تشکیل آبسه لازم است در اولین فرصت و برای تخلیه عفونت اقدام نمایید.

هرگز خودتان برای تخلیه آبسه اقدام نکنید! این کار موجب عدم تخلیه کامل عفونت می گردد و ریسک ابتلا به فیستول را افزایش میدهد. تقریباً 50% افرادی که آبسه دارند، دچار فیستول میشوند.

در مرحله بعدی اگر هر یک از علائم این بیماری مثل خونریزی یا التهاب اطراف مقعد را دارید، لازم است با پزشک مشورت نمایید. این عارضه در مراحل اولیه سریع و راحت تر برطرف میشود.

بیشتر بخوانید : برای مراجعه به بهترین جراح فیستول کلیک کنید.

عوارض

همان طور که گفتیم فیستول بیماری عفونی است و باید سریعاً درمان شود. بی توجهی به درمان این بیماری عواقب خاص خود را دارد. یکی از این عوارض طولانی تر شدن فیستول است. افزایش طول فیستول یعنی گسترش عفونت و پیچیده شدن درمان.

از طرفی دیگر با پیشرفت بیماری ممکن است عفونت به سایر اعضای بدن و خون گسترش یابد و مشکلات بعدی را به همراه داشته باشد. ایجاد علائمی مانند تب و لرز یعنی عفونت بدن را فرا گرفته است.

بیشتر بخوانید : آیا فیستول خطرناک است

نحوه تشخیص و معاینه

در اولین مرحله پزشک معاینه فیزیکی انجام می دهد. بیشتر فیستول ها به راحتی قابل مشاهده هستند. اما برخی از آنها خود به خود بسته میشود و به راحتی قابل تشخیص نیست.

در این مواقع پزشک برای بررسی بیشتر آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا سی تی اسکن را توصیه می کند. اگر نیاز به بررسی روده باشد، کولونوسکوپی تجویز میشود. در این موارد پزشک یک لوله دارای دوربین را به مقعد وارد می کند تا وضعیت روده را مشاهده کند. کولونوسکوپی تحت بیهوشی انجام میشود.

پزشک ممکن است برای تشخیص نیاز به انجام آزمایشات اضافی داشته باشد:

  • آنوسکوپی روشی است که در آن از ابزار خاصی برای دیدن داخل مقعد و رکتوم استفاده می شود.
  • سونوگرافی یا ام آر آی از ناحیه مقعد را برای مشاهده بهتر مجرای فیستول تجویز میشود.
  • گاهی اوقات جراح برای تشخیص فیستول باید بیمار را در اتاق عمل معاینه کند (معاینه تحت بیهوشی).

اگر فیستول تشخیص داده شود، پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد تا ببیند آیا این بیماری با بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده مرتبط است یا خیر. حدود 25 درصد از افراد مبتلا به بیماری کرون دچار فیستول می شوند. از جمله این آزمایشات می توان به آزمایش خون، عکسبرداری با اشعه ایکس و کولونوسکوپی اشاره کرد.

درمان

درمان فیستول مقعدی چیست

فیستول مقعد درمان های مختلفی دارد که مجموعه ای عظیم از درمانهای خانگی و دارویی تا جراحی لیزری را شامل میشود. البته شاید استفاده از درمان های خانگی و دارویی بتوانند در برطرف کردن عفونت بیماری موثر باشند، اما هیچ تاثیری در درمان بیماری نداشته و راهکار قطعی به شمار نمی روند. زیرا تاثیری در برطرف کردن خود بیماری یعنی این مسیر غیر طبیعی ندارند. چه بسا که استفاده طولانی مدت از این درمانها باعث پیشرفت بیماری و وخیم شدن شرایط شود.

برای درمان قطعی می بایست این مسیر با روشهای مختلفی برداشته شود. جراحی فیستول مقعد از روشهای قدیمی است که بسته به میزان آسیب وارده و موضع قرار گیری فیستول با تکنیک های مختلفی انجام میشود. این جراحی باید توسط پزشک خبره و با تجربه ای انجام شود، زیرا جراحی به روش سنتی ممکن است باعث بی اختیاری در کنترل مدفوع و گاز روده و یا عفونت زخم شود.

عمل فیستول با لیزر یکی از روشهای نوین درمان است که مشکلات و عوارض مربوط به جراحی را ندارد. به طور مثال لیزر سرپایی، بدون درد یا خونریزی و با کمترین میزان آسیب و عفونت انجام میشود.

بیشتر بخوانید : عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی

رزرو نوبت ویزیت

جهت مشاوره یا دریافت وقت ویزیت با این شماره تماس بگیرید.

پیشگیری

راهکار قطعی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. اما با رعایت یکسری نکات می توان خطر فیستول مقعد را تا حد زیادی کاهش داد. این نکات عبارتند از :

  • مصرف فیبر برای جلوگیری از یبوست
  • پرهیز از رابطه جنسی مقعدی برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی
  • یک راه اصلی دیگر درمان سریع و کامل آبسه های مقعد است. زیرا شایع علت ایجاد فیستول هاَ، آبسه های طولانی مدت و درمان نشده است.

جهت ذخیره مطالب این صفحه میتوانید از طریق دکمه زیر فایل PDF مطالب را دریافت کنید.

سوالات متداول فیستول چیست

آیا بیماری فیستول ارثی است؟

همیشه نه ولی در مواردی مشاهده شده که این بیماری بین اعضای خانواده به ارث رسیده است.

برای درمان فیستول به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

جراح عمومی، اقای دکتر یکی از متخصصان با تجربه در زمینه درمان بیماریهای نشیمنگاهی با لیزر است که تخصص ایشان جراح عمومی می باشد. برای گرفتن نوبت ویزیت میتوانید با شماره تماس های 02186084973 و 09199536808 تماس بگیرید.

بعد از گذاشتن ستون به جراحی هم نیاز است؟

نخ ستون را در مواردی که خطر بی اختیاری وجود دارد، قرار میدهند. ممکن است این نخ حین جراحی قرار داده شود و یا بعد از آن نیاز به انجام جراحی باشد.

ممکن است فیستول به سرطان تبدیل شود؟

سرطان از عوارض نادر این عارضه است. بنابراین بهتر است سریعاً برای درمان این بیماری اقدام کنید.

علائم آبسه ای که در حال تبدیل شدن به فیستول است، چیست؟

اگر بعد از گذشت یک ماه از درمان آبسه همچنان تخلیه عفونت وجود داشته باشد، احتمالاً فیستول تشکیل شده است. درد و خونریزی آبسه نیز از دیگر علائمی است که نشان میدهد این بیماری ایجاد شده است.

ایا فیستول سرطان است؟

خیر،این بیماری و سرطان دو بیماری کاملا مجزا هستند. اما یک ارتباط میان آنها وجود دارد. در صورتی که فیستول با سالها درمان نشود، ممکن است عفونت ساختار سلولها را تغییر داده و باعث ایجاد سرطان شود.

آیا فیستول به خودی خود بهبود می یابد؟

مجاری فیستول باید درمان شوند. زیرا به خودی خود بهبود نمی یابند . اگر بیماری برای مدت طولانی درمان نشود، خطر ابتلا به سرطان در مجرای وجود دارد. 

69 دیدگاه دربارهٔ «فیستول چیست؟ علت و علائم فیستول مقعد+ نحوه پیشگیری»

  1. سلام دکتر، آیا ترکیب شدن ادرار و مدفوع مربوط به بیماری فیستول میشود؟ چه درمانی را پیشنهاد می کنید؟

    1. سلام. ممکن هست مسیر فیستول مجرای ادرار و مدفوع را به هم متصل کرده باشد. بهترین راه برای درمان فیستول لیزر درمانی هست.

      1. با سلام.
        همسر من چهار سال پیش دچار آبسه مقعد شد که عمل کرد و بعد از چندماه فیستول شد این بار فیستول را با لیزر عمل کرد ولی مجددا عود کرد و الان دو ساله که فیستول ایجاد شده هر از گاهی خونریزی داره و مدتی هم کاملا بسته و خشک هست به نظر شما این فیستول حتما باید جراحی بشه؟

    1. سلام. جراحی سنتی فیستول ریسکی هست و ممکن هس باعث بی اختیاری در کنترل شود اما جراحی لیزر خیر! لیزر در یک جلسه بدون درد و خونریزی و یا آسیب های احتمالی فیستول را از بین می برد.

  2. سلام
    من پسر 10 ساله ای دارم. چند هفته ای هست که یک سوراخ کنار مقعدش ایجاد شده و ازش عفونت خارج میشه، این همون فیستول هست. بسیار هم دردناک شده.

  3. سلام دکتر من چند هفته پیش عمل فیستول انجام دادم. لیزر کامل همه مشکلات من از بین برد. ممنونم از آقای دکتر

  4. سلام اقای دکتر
    من 4 سال پیش در کرمانشاه در بیمارستان عمل سنتی انجام دادم. الان مدتی هست که بعد از دفع خیلی درد دارم و یک سوراخ ریز هم کنار مقعدم ایجاد شده. ممکن هست باز هم فیستول باشه؟
    ممنون از پاسخگویی تون

  5. سلام اقای دکتر من 28 سالمه و تا الان 3 مرتبه جراحی فیستول انجام دادم و مشکلم رفع نشده، ممکن هست راهی پیشنهاد کنید که برای همیشه این بیماری درمان شه دیگه خسته شدم واقعا
    ممنون

    1. بهترین راه قطعی برای حل این مشکل جراحی با لیزر هست. درمان با لیزر تا 98% امکان موفقیت دارد و می تواند به طور کامل بیماری شما را از بین ببرد.

  6. سلام آقای دکتر من 50 سالمه و کرون روده دارم. مدتی بود که پشت هم در اطراف مقعدم آبسه ایجاد میشد. تا اینگه خیلی دردم شدید شد، دکتر گفتن که آبسه فیستول شده ولی اگر عمل هم گنی فایده ای نداره چون کرون دارم.
    میخواستم نظر شما هم بدونم ممنون

    1. سلام. عفونت کرون عامل این آبسه ها است و چون آبسه ها به موقع درمان نشدن، تبدیل به فیستول شدن. راهی برای درمان قطعی کرون وجود ندارد و فقط باید آن را کنترل کرد.
      اما برای درمان قطعی فیستول لیزر را پیشنهاد میکنم. تعلل در درمان این بیماری می تواند باعث پیشرفت آن شود و عوارض دیگری را برای شما به همراه داشته باشد.

  7. سلام، من قبلاً همش آبسه داشتم میرفتم دکتر, ، الان همونجای آبسه خیلی درد داره ممکن هست به فیستول تبدیل شده باشه؟

  8. سلام من ۲ سال پیش عملی داشتم که نمیدونم چی بود ولی زایدهای داشتم به شکل و اندازه لوبیا که عمل شدم و خونریزی ودردی هم نداشتم ولی عمل کردم الان حدود یک ماهه که خارش و تورم دارم و احساس میکنم شکل معقدم دفورمه شده نطرتون چیه دکتر ممنون از پاسختون 🙏.

  9. سلام اقای دکتر فیستول باید جراحی بشه؟ هیچ راه دارویی نیست؟ من از جراحی میترسم و چون دیابت دارم نمیتونم بی هوشی بشم. راهنماییم کنید. ممنونم

    1. سلام. بله تنها راه درمان فیستول به روش سنتی با لیزر درمانی هست. نگران نباشید، لیزر سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود.

  10. سلام آقای دکتر
    من حدود یک هفته مرتبا تریاک کشیدم و بعد از اون مبتلا ب یبوست شدم،الان2روزه مقعدم سوزش و خارش گرفته،علت خاصی داره؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بله در اثر یبوست مقعد آسیب دیده، این احتمال وجود داره که به بواسیر یا شقاق مبتلا شده باشید. در صورتی که این علائم نداوم داشت، برای تشخیص دقیق تر حضوری تشریف بیارین.

  11. سلام و عرض احترام .
    به فاصله ی 2 سانت از ناحیه مقعد جوشی چرکین بوجود اومد که در برخی موارد مثل یبوست و یا نگه داشتن مدفوع این ناحیه بزرگ و چرکین میشه و با درد و خارش خیلی کمی همراهه و بعد مدتی خود بخود تخلیه میشه که دیگه اصلا حس نمیشه حتی اثری ازش نمیبینم ولی بعد مدتی بازم همون ناحیه متورم میشه. در طول یکی دو سال گذشته چند بار این حالت رخ داده . البته مدتی هم هست که بازم محو شده. نیازی به جراحی میباشد؟

  12. سلام. پدر من از کار افتاده هستن. چند وقتی هست که متوجه ترشح عفونی شده بود، رفتیم دکتر و گفتن ک فیستول هست.الان این ترشحات متوقف شده است. فقط خارش داره آیا فیستول خوب شده و برای درمان باید چه کاری انجام بدم؟ چطور میتونم شماره واتساپ کلینیک داشته باشم؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. خوب نشده فیستول فقط با جراحی درمان میشه، بنابراین بعد از طی مدت کوتاهی مجدد عود خواهد کرد. بهترین راه قطعی برای درمان این بیماری لیزر درمانی است. برای اطلاعات بیشتر صفحه درمان فیستول را مطالعه کنید.

  13. سلام. من یک سوراخ عمیق و چرکی کنار مقعدم زده، آیا این همون فیستول هست؟ چه میتونم مطمئن بشم و اینکه چه دکتری باید برم؟

      1. سلام اقای دکتر من حدود۱ ماهی است که یه زاعده اندازه لوبیا کنار مقعدم به وجود امده که نه عفونت داره نه درد تقریبا مثل تجمع رگ میمونه

  14. سلام. وقت بخیر
    من بعد از یک مدت طولانی آبسه این بیماری گرفتم. به نظر شما برای درمان فیستول مقعدی چه روشی بهترین هست؟

  15. سلام. من پارسال فیستول عمل کردم وو هموروئید و آبسه تخلیه کردم الان در ناحیا مقعد خط وسط باسن سمت است درد شدید دارم همراه سوزش و اینکه دست میزنم سفته آیا آبسه؟؟؟؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بله احتمالا آبسه هست. اگر مشحص هست ازش عکس بگیرید برای ما، به این شماره (۰۹۱۹۸۷۷۰۲۸۴) در واتساپ ارسال کنید. راهنمایی تون می کنن.

  16. محبوبه رضوی

    سلام آقای دکتر آیا میشه آنلاین مشکل منو تشخیص بدین یا حتما باید معاینه بشم؟

  17. سلام من آبسه داشتم و الان بعد از سه ماه همش درد دارم بخصوص وقتی میشینم آیا فیستول دارم؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بله احتمالا به فیستول تبدیل شده. هرچه سریعتر برای معاینه تشریف بیارید.

  18. سلام. من فیستول زیر مخاطی دارم و دکتر گفته سطحی هست آیا باید این نوع فیستول هم جراحی کرد؟

  19. سلام آقای دکتر من هم حدود ۴سال است که این بیماری را دارم ولی ساکن اصفهان هستم پزشکی هست که در اصفهان عمل لیزر انجام بده

    1. مشاور کلینیک

      سلام. خیر متاسفانه اطلاعی ندارم. اما میتونید برای لیزر یک روز به تهران سفر کنید و همان روز هم به شهر خودتون برگردید.

  20. سلام من 52 سال سن دارم یکماه پیش ابسه مقعدی داشتم .یک عمل واسم انجام شد .دو دوره انتی بیوتیک بهم دادن .آبسه خوب شد و ترشح از مقعد دارم که موقع رانندگی و نشستن زیاد بیشتر میشه . میشه راهنماییم کنید مشکل چیه

    1. مشاور کلینیک

      سلام. احتمالاً آبسه درمان نشده، سریعا برای درمان آبسه و بررسی وضعیت با متخصص مشورت کنید.

  21. سلام .من 53 سال سن دارم یکماه پیش عمل آبسه مقعد انجام دادم . آبسه خوب شد ولی خروج عفونت از مقعد دارم . این همون فیستول هست؟باید صبر کنم یا برای معالجه مراجعه کنم؟هزینه حدودا چقدر هست؟

  22. سلام. من یک رخم قرمز روی باسنم بود. بهش بی توجهی کردم. الان خیلی زخمش بزرگ تر شده و سوراخ هم شده آیا این فیستول هست؟

  23. سلام. من یک آبسه روی مقعدم زده بود. بهش بی توجهی کردمم و دکتر هم نرفتم الان خیلی دردناک شده و عفونت شدید کرده آیا ممکن هست که فیستول شده باشه؟

  24. سلام. من باسنم درد میکرد و قرمز شده بود. رفتم دکتر و گفتن داره فیستول میشه. الان راهی نداره جلوش بگیرم؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. خیر متاسفانه . اما بهتر هست هرچه سریع تر برای درمان فیستول اقدام کنید. با یک جلسه لیزر میتونید از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.

  25. سلام اقای دکتر . من در کنار مقعدم یه جوش شبیه به زخم بود دکتر معاینه کرد و گفتن فیستول هست. ایا فقط با یک معاینه ساده میتوان بیماری را تشخیص داد؟

  26. سلام. میخواستم فیستول لیزر کنم. آیا درد داره و اینکه واقعا باید چند روز بعد در منزل استراحت کنم؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. درد کمی داره. معمولاً بیمارانی که فیستول با لیزر عمل میکنند به کمتر از یک هفته زمان برای استراحت نباز دارند. البته این مدت زمان بسته به اندازه و نوع فیستول ممکن است متغیر باشد.

  27. سلام.
    من چند ماه پیش آبسه داشتم و الان دکتر بهم گفتن فیستول شده خیلی نگرانم باید چیکارش کنم؟ میگن عملش خیلی عوارض داره درسته؟

    1. کارشناس سایت

      سلام. حتما باید عمل کنید. اگر با لیزر عمل کنید، در یک جلسه نیم ساعته، سرپایی و بدون درد یا خونریزی مشکل شما به طور کامل برطرف خواهد شد. و عوارضی هم وجود ندارد. برای اطلاعات بیشتر صفحه درمان فیستول با لیزر را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *